Akademia Dietetyki ogłasza ogólnopolski konkursu na najciekawszy artykuł popularnonaukowy z dietetyki. Zadaniem konkursu jest napisanie oryginalnego artykułu popularnonaukowego z obszaru dietetyki lub nauk o żywieniu na temat dowolnie wybrany przez autora.

 

Cel konkursu

Celem konkursu jest zachęcenie studentów i absolwentów wyższych uczelni do rozwoju własnych umiejętności redakcyjnych, jak i promocja tworzenia artykułów, prac poglądowych opartych na wiarygodnych, rzetelnych źródłach jakimi są publikacje naukowe.

 

Ponadto celem konkursu jest umożliwienie młodym specjalistom do spraw żywienia i dietetyki podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych oraz zachęcenie absolwentów kierunków pokrewnych do edukacji w obszarze dietetyki.

 

Dla kogo?

Konkurs adresowany jest do wszystkich studentów i absolwentów II stopnia oraz absolwentów I stopnia studiów na kierunku: dietetyka, technologia żywności, biotechnologia i innych kierunków pokrewnych.

 

Zgłoszenia do konkursu można przesyłać już od 21 stycznia 2019 r. Prace konkursowe wraz z wypełnionym formularzem zgłoszeniowym i skanem dyplomu można nadsyłać do 24 marca 2019 r.

 

Formularz zgłoszeniowy do konkursu jest dostępny w linku poniżej: https://www.akademiadietetyki.pl/dietetyk-lodz/konkurs/

 

Praca konkursowa

Do konkursu będą przyjmowane prace napisane w języku polskim, o objętości 3500 – 5000 znaków (bez spacji). Artykuły muszą być napisane zgodnie z zasadami tworzenia prac poglądowych. Każdy tekst musi posiadać bibliografię.

 

Nagrody

Autorzy najlepszych i najciekawszych artykułów zostaną nagrodzeni specjalistycznymi szkoleniami organizowanymi przez Akademię Dietetyki oraz zestawem 7 atrakcyjnych plansz edukacyjnych. Nagrodzone i wyróżnione prace zostaną opublikowane na stronie https://www.akademiadietetyki.pl

 

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowymi informacjami i regulaminem konkursu, dostępnymi na stronie internetowej Akademii Dietetyki https://www.akademiadietetyki.pl/dietetyk-lodz/

 

grafika

 

Autor: Dorota Maj
Ostatnia aktualizacja: 15.02.2019, godz. 21:40 - Marta Szymańska-Jarosz