Menu Stołówki w Konwikcie

Śniadanie:

Wędlina, warzywa, sery, jogurty, jajko gotowane, płatki, mleko, pieczywo, masło, herbata z cytryna, kakao, kawa

 

 

 

 

Data

Obiad

Kompot do drugiego dania

Dodatki do wyboru

Kolacja*

Poniedziałek

15.04

 

I Danie

 

1.Zupa krupnik staropolski z grzybami

 

II Danie

do wyboru

 

1.Wieprzowina w sosie kurkowym

2.Pulpeciki drobiowe w sosie słodko - kwaśnym

3.Pulpeciki z pary

4.Sałatka caprese

 

Ziemniaki

Ryż

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

 

 

 

Wtorek

16.04

 

I Danie

 

1. Zupa szczawiowa

2.Zupa jarzynowa

 

II Danie

do wyboru

 

1.Kotlet schabowy z Konwiktu

2.Indyk pieczony w sosie śliwkowym

3.Indyk z pary

4.Spaghetti carbonara

 

 

Ziemniaki

Kasza

Buraczki

Warzywa z pary

 

Danie jednogarnkowe

 

 

Środa

17.04

 

I Danie

 

1. Zupa cebulowa

2. Zupa kartoflanka

 

II Danie

do wyboru

 

1.Karkówka po cygańsku

2.Kotlet pożarski z pieczarką

3.Kotlet z pary

4.Kaszotto z kurczakiem i warzywami

 

Ziemniaki

Ryż

Surówka

Warzywa z pary

 

 

Danie jednogarnkowe

 

Czwartek

18.04

 

I Danie

1.Forszmak

2. Zupa krupnik ryżowy

 

II Danie

do wyboru

 

1.Filet z kurczaka po góralsku

2.Klopsiki wieprzowe w sosie pieczeniowym

3.Filet z kurczaka z pary

3.Makaron ze szpinakiem

 

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

 

 

Danie jednogarnkowe

Piątek

19.04

 

I Danie

1. Zupa grzybowa

2. Zupa jarzynowa

 

II Danie

do wyboru

 

1.Ryba w sosie koperkowym

2.Placki ziemniaczane ze śmietaną

3.Ryba pary

4.Sałatka grecka

 

Ziemniaki

Ryż

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

Sobota

20.04

 

I Danie

1.Zupa ogórkowa niezabielana

 

II Danie

do wyboru

 

1.Gulasz wieprzowy

2.Makaron z kurczakiem, pieczoną papryką i suszony pomidorami

3.Polędwiczka drobiowa z pary

4.Sałatka wiosenna z jajkiem i serem camembert

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

Niedziela

21.04

I Danie

1.Rosół z makaronem

 

II Danie

do wyboru

 

1.Kotlet mielony

2.Udko pieczone

3.Udko z pary

4.Naleśniki z serem

 

Ziemniaki

Ryż

Buraczki

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

* Dodatkowo: Wędlina, warzywa, sery, dżem, masło, pieczywo, herbata z cytryną

 

 

Chcesz zarezerwować usługę cateringową? Skorzystaj z formularza >>> https://ankiety.kul.pl/lime3/index.php/164989?newtest=Y&lang=pl 

 

Zapraszamy do zamówień tortów:

 

- Czekoladowy z wiśnią

- Orzechowy z kremem migdałowym

- Makowy z kremem kawowym

- Owocowy z kremem waniliowym

 

Tort oferujemy w cenie 70 zł/kg.


WSPÓŁPRACA

ikona
ikona
ikona
ikona
ikona