Menu Stołówki w Konwikcie

Śniadanie:

Wędlina, warzywa, sery, jogurty, jajko gotowane, płatki, mleko, pieczywo, masło, herbata z cytryna, kakao, kawa

 

 

 

 

Data

Obiad

Kompot do drugiego dania

Dodatki do wyboru

Kolacja*

Poniedziałek

18.03

 

I DANIE

1.Zupa szczawiowa z jajkiem

2. Zupa jarzynowa

II DANIE

do wyboru

 

1.Filet z piersi kurczaka w sosie kurkowym

2. Filet z piersi kurczaka z pary

3.Burgery wołowe z cebulką i grzybami

4.Sałatka nicejska

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

Wtorek

19.03

 

I DANIE

1.Zupa pomidorowa z makaronem

2.Zupa pomidorowa niezabielana

II DANIE

do wyboru

 

1.Kotlet schabowy z Konwiktu

2.Klopsiki drobiowe w sosie serowym

3.Klopsiki z pary

4.Burrito z brokułem

 

 

Ziemniaki

Ryż

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

 

 

 

Środa

 

20.03

 

DANIE

1. Zupa grochówka

2.Zupa krupnik

II DANIE

do wyboru

 

1.Żeberka w sosie pieczeniowym

2.Indyk w sosie słodko-kwaśnym

3.Indyk z pary

4.Sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem i grillowanym boczkiem

 

 

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

 

Danie jednogarnkowe

Czwartek

21.03

 

I DANIE

1. Zupa pieczarkowa

2.Zupa jarzynowa niezabielana

 

II DANIE

do wyboru

1.Kotlet z kurczaka ( z pieczarką )

2.Kebab wieprzowy

3.Kotlet gotowany

4.Spaghetti carbonara

 

Ziemniaki

Ryz

Surówka

Warzywa z pary

 

Danie jednogarnkowe

 

 

Piątek

22.03

I DANIE

1.Zupa minestrone (włoska)

 

II DANIE

do wyboru

1.Placki ziemniaczane z sałatką po polsku

2.Ryba gotowana z warzywami

3. Naleśniki z jabłkami

4.Kluski leniwe

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

 

Danie jednogarnkowe

Sobota

23.03

 

I DANIE

1.Zupa cebulowa

2.Zupa kartoflanka

 

II DANIE

do wyboru

1.Karkówka po brytyjsku

2.Pierogi po szlachecku

3.Karkówka z pary

4.Stek z indyka

 

Ziemniaki

Ryż

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

Niedziela

24.03

I Danie

1.Zupa rosół z makaronem

 

II Danie

do wyboru

1.Udko pieczone

2.Zraziki w sosie cebulowym

3. Udko z pary

4. Sałatka wiosenna z kurczakiem

 

Ziemniaki

Kasza

Surówka

Warzywa z pary

Danie jednogarnkowe

* Dodatkowo: Wędlina, warzywa, sery, dżem, masło, pieczywo, herbata z cytryną

 

 

Chcesz zarezerwować usługę cateringową? Skorzystaj z formularza >>> https://ankiety.kul.pl/lime3/index.php/164989?newtest=Y&lang=pl 

 

Zapraszamy do zamówień tortów:

 

- Czekoladowy z wiśnią

- Orzechowy z kremem migdałowym

- Makowy z kremem kawowym

- Owocowy z kremem waniliowym

 

Tort oferujemy w cenie 70 zł/kg.


WSPÓŁPRACA

ikona
ikona
ikona
ikona
ikona